Seven Consonance Music Festival

Второ издание на Фестивала “Седемте съзвучия”

“Музиката е един метод от невидимия свят за възпитание на човешката душа. Единственият начин, чрез който можете да внесете нещо ново в душата си, е пеенето. Пеенето е език на Небето. Аз считам, че целият човешки живот е построен музикално. Всички човешки състояния, всички човешки мисли, чувства и постъпки се изучават чрез музиката. Целият живот се изразява чрез музиката.” 

С тези думи на Учителя започна второто издание на музикалния фестивал “Седемте съзвучия”, посветен на музиката на Учителя Петър Дънов. Фестивалът е организиран от Общество Бяло Братство и започва своята дейност на 1 октомври 2016 г. в Международния ден на музиката. Целта му е да представи на по-широк кръг слушатели музиката на Учителя Петър Дънов и да стимулира разработването на идеите заложени в нея.

И тази година програмата на фестивалните дни – 30 септември и 1 октомври беше богата на концертни изпълнения от различни състави – професионалисти и любители, които зарадваха публиката и гостите на София през двата дни на фестивала. Новост в това издание бяха откритите уроци и музикални занимания, които се проведоха под вещото ръководство на изявени професионалисти, изпълнители на музиката на Учителя. Обичаният от всички тенор Симеон Симеонов, откри програмата с няколко изпълнения в акомпанимент на Иво Бонев, пиано, след което направи колективно музикално занимание по пеене с всички присъстващи в залата. Откритият урок по пеене със сопраното Гиргина Гиргинова събра много желаещи да научат повече за певческите си възможности и да поработят над тях в задружна и подкрепяща атмосфера. А откритият урок на Йоана Стратева въведе малкото, но сериозни и целеустремени цигулари в дълбоките води на смисъла на музиката на Учителя и как този смисъл да бъде предаде на слушателя. В концертната програма и в двата дни се представиха едни от най-активните ни музиканти – Йоана Стратева, Анна Каралашева, Гиргина Гиргинова, Божидар Симов, Ивелина Иванчева, хор Евера и други, но и много млади музиканти като Виделин Джеджев, Мирослава Димитрова, Тодор Иванов. Интересно тази година беше това, че доста от аранжиментите, които чухме са изпълнявани рядко, а някои дори имаха премиера. Особенна радост за публиката бяха малките музиканти Андрей Георгиев, блокфлейта, Йосиф Иванов, цигулка и Давид Иванов, цугтромбон.

Фестивалът е ежегоден и се провежда всяка година в първия уикенд на октомври. Пожелаваме си всяка година да има все повече посланници на музиката на Учителя, които да ни пренасят в красивият свят, който тя сътворява. Очакваме ви и следващата година!

Ако желаете да получавате информация за фестивала или да се включите към екипа му може да ни пишете на e-mail: sedemte.sazvuchia@gmail.com

Фейсбук страница – Музикален Фестивал СЕДЕМТЕ СЪЗВУЧИЯ

ВИДЕО

BROTHERHOOD CENTRE

Donations

Your financial contribution to the construction of the Brotherhood Centre will be highly appreciated. Please send your donation to the bank account of White Brotherhood Society or via Paypal:

Bank Account:

Account name:
ОБЩЕСТВО БЯЛО БРАТСТВО (BYALO BRATSTVO SOCIETY)
IBAN: BG43UNCR96601060704509
BIC: UNCRBGSF 

Reason for payment: For the new Brotherhood Centre

Paypal link for donating directly through the Internet: 
Reason for payment: For the new Brotherhood Centre

Thank you!

Brotherhood Groups